Workshop

Kedves Érdeklődő!

Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy évek óta több hazai és külföldi kezdő és haladó fotográfus látogatja a Vintage '69 Multimédia Stúdió workshopjait. Az egyéni vagy kiscsoportos oktatásokon személyre szabott, kreatív témákat valósítunk meg, megismerve a stúdióvilágítás és stúdiófotózás különféle aspektusait. Esetenként külső helyszinekre is ellátogatunk, hogy a terepen való fotózás különféle technikáiba is bepillantást nyerjenek a résztvevők. Cégeknek, alapítványoknak, iskoláknak egyedi megbeszélés alapján külső helyszínen is tartunk oktatást!

Következő nyilvános workshopom:

Bodyscapes - művészi akt workshop, low-key koncepciókban

2024.02.27. 14:00-16:00  

Modell: Nagy Klaudia            

Info, jelentkezés: info@csendespeter.hu

 

Mentorprogram 2024:

FAQ
  1. - Kiket várunk a mentorprogramba?
       Bárkit, aki 16 éves elmúlt és még nincs 100 éves, valamint komolyan érdeklődik a fotózás iránt  (16 éves kor alatt szülői kísérettel javasolt) Művészeti vagy üzleti alapon szeretne a fotózással foglalkozni.
 
 2. - Milyen a program tematikája, tanmenete?
       Szintfelmérés után érdeklődési körön alapuló, rugalmas, informatív és gyakorlati elemeket tartalmazó személyre szabott tanmenetet beszélünk meg.
 
 3. - Milyen sűrűn és mikor vannak a foglalkozások, mennyibe kerülnek?
      Egy mentoring óra díja stúdióhasználattal együtt 6.000.-Ft./fő Budapest területén kültéri mentoring ára 7.000.-Ft/fö (+ parkolási díj) A foglalkozásokra időpontot kell kérni. Egy foglalkozás általában két óra. Mindenki úgy jön, ahogy ideje, érdeklődése és pénztárcája engedi. Néha, nagyon ritkán "csoportos" elméleti órák is vannak (pl két résztvevő vagy a modell csak pont egy időpontban ér rá). Ez az árat nem befolyásolja!     A nem TFCD alapon érkező modellek díja a résztvevők között megoszlik. A online oktatás ára 6.000.-Ft/óra. Az online (Google Meet) órákat utólag, átutalással lehet fizetni. Az árak, amelyek nettó összegek, téma, helyszín függvényében változhatnak. Az Áfás számla igényt kérjük előre jelezni!
 
 
 
 4. - Kinek javasolt az online oktatás?
       Aki távol lakik Budapesttől, ill. bármilyen okból nem tud személyesen jönni az órákra és főleg elméleti kérdésekben, utómunkában, képelemzésben szeretne konzultálni. Általában Google Meet  programmal dolgozunk, prezentálással.
 
 5. - Kapok modellt is az oktatásra, kell érte külön fizetni?
       A stúdió jó híre miatt a modellek szívesen dolgoznak itt, így sokszor van lehetőség, hogy külön modelldíj nélkül kezdőbb modellel gyakorolhass. Professzionális modellek fotózására a saját szervezésű workshopokon, külön térítés ellenében van lehetőség.
 
 6. - Kapok valamilyen papírt, ha részt veszek a mentorprogramon?
        Aki megfelelő szinten fotózik és megfelelőnek ítélem a tudását, felkészültségét, munkáit és komoly portfóliót állított össze, annak örömmel írok ajánlólevelet, de a legjobb ajánlólevél, ha jó képeket készítesz!
 
 7. - Milyen fő témakörök vannak a mentoring programban és mivel nem foglalkozunk?
       Gépbeállítás (Mit, miért, mikor, hogyan?), géptípusok jellemzői, szenzorméret és más jellemzők alapján, ismertebb géptípusok, objektívek, rendszerek értékelése, helyes expozíció, fénymérési technikák, fehéregyensúly, a fény tulajdonságai, fényformálók,  természetes és mesterséges fényforrások, stúdióeszközök, stúdióvilágítás alapoktól a komplex rendszerekig, rendszervakuk működése, rendszerépítés rendszervakukkal, kompozíciós ismeretek, portréfotózás, retusálás, modellmozgatás, pózoltatás, fotózáshoz szükséges "anatómia", projektszervezés, stílusismeret, ízlésfejlesztés, képelemzés, tárgyalási technikák ügyfelekkel, effektek a fotózásban (füst, víz, tűz stb.), színpszichológia, lassú és gyors szinkron (első és második redőny szinkron, FP, HSS), fényfestés, utcai fotózás, budoir fotózás, glamour fotózás, aktfotózás, kismamafotózás, családi fotózás, gyermekfotózás, állatfotózás, termékfotózás, montázskészítés, filmszimulációk, fekete-fehér képkidolgozás, ingatlan fotózás, természetfotózás, sportfótózás, esküvői fotózás, koncertfotózás,  portfólióépítési  és etikai tanácsok és természetesen a "városi legendák" megcáfolása.
       Amivel különösebben nem foglalkozunk: macro és astrofotó, műszaki fotó, repro fotó, analóg fotózás, laborálás.
 
 8. - Mi történik, ha lemondok egy foglalkozást?
        Ha aznap mondod le, akkor egy órát ki kell fizetni.
 
9. - Mit kell vinnem egy órára?
        Saját gépedet, objektívet, jegyzetfüzetet, pénzt :-) Ha nincs, a pénz kivételével    
        bármit tudok adni. 
 
10. - Kaphatok szaktanácsot, hogy milyen fényképezőgépet és kiegészítőket  
        vásároljak?
       Igen! Sőt, fotós termékek kedvezményes beszerzésében is szívesen segítek! Én főként Fujifilm (X-T5) fényképezőgépet használok, de van Nikon és Sony vázam is. Minden manapság kapható középkategóriás fényképezőgéppel már kiváló képeket készíthetünk. A szűk keresztmetszet legtöbbször a tudásunk, a szorgalmunk és az jelenti, hogy nem olvassuk el a felszerelésünk használati útmutatóit.  :-)

11. - Ha rendszeresen részt veszek a mentorprogramban lehetséges a friss és régebbi fotóimról véleményt, online elemzést  kérni?                                                                                   Igen! Mindig örömmel veszem, ha elemzére küldesz a fotóidból! Ha elakadsz, alkotói válságban vagy (ami sokaknál előfordul) segítek ezeken átlendülni és a hasznos tanácsokat adok a tervezett projektjeid megvalósításához! (Műszaki, művészeti szempontból és modellválasztás terén is!)

Pár eddig megvalósított workshop a teljesség igénye nélkül:

-"Női Portrék" - portrévilágítási workshop

-"Light Magic" - stúdióvilágítás, LED lámpa és fényformálók használata

-"Strobist" - fotózás rendszervakukkal

-"Bodyscapes" - akt workshop a vonalakra és a súrlófényes világításra koncentrálva

-"Black&White" - monochrome portréfotózás természetes fénynél

-"FX Workshop" - kreatív effektek a stúdiófotózásban (gobok, víz, tűz, bokeh, fényfestés, füst)

-"Képkompozíciók a fotográfiában" - képkomponálás workshop

-"Hardcore" - akt workshop kifejezetten felnőtt fotósoknak

-"Western Glamour" -portfólióbővítő fotózás Henryx westernvárosban (HSS, LED fényforrások)

-"Fitness Photography" - portfólióbővítő fotózás, kifejezetten élfények használatával

-"Balatoni Fények" - kültéri derítés rendszervakuval és a napfény hajfényként történő használata

-"Waterfall Dance"- fotózás erdőben, vízesésnél  nagyteljesítményű vakukkal.

- "Fashion&Glamour" - fotózás a dégi Festetics-kastély parkjában

-"Dynamic Nude" - művészi akt fotózás a vadregényes Duna-parton

-"Low-key Style Artistic Nude - művészi akt fotózás stúdióban, nagykontrasztú világítással

-"Construction Glamour" - glamour fotózás egy bontásra ítélt házban

-"Nude Mustang" - erotikus akt fotózás Ford Mustang-al és egy modellel, ipari területen

-"Stretch" - játék a fényekkel és nyúlós ruhaanyagokba bújtatott modellel

-"Bride and Lights" - menyasszonyi divat fotózása, modellmozgatási gyakorlat a Bokodi tónál

-"Real Love" - páros művészi akt fotózás 

-"Minimal Nude" - művészi akt fotózás, "a női test kivonása a male gaze alanyisága alól , high-   key koncepciókban

A workshopokon való részvétel költsége a téma és a résztvevők számának, modell gyakorlottságának és a hely függvényében változó. Ha személyre szabott oktatást szeretne, kérem, hogy lépjen velem kapcsolatba!

Figyelem! A fizetés a helyszínen, vagy előre utalással történik, Áfá-s számla igényt kérjük előre jelezni. 

A kislétszámú workshopokra történő jelentkezést a rendezvény előtt három napon belül lehet díjmentesen lemondani. Ezután akár megjelent valaki, akár nem, a workshop teljes összegét utalással ki kell fizetni. Aki ezt nem teszi annak a neve felkerülhet a Feketelista Csoportba és a további rendezvényeinken sem szeretnénk vele találkozni!

Szép fényeket kívánok!

Péter

A workshopok résztvevői írták:

- A workshop igényes, hiánypótló, érthető és nagyon hasznos volt. Jövök máskor is!

  S.Ferenc

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kerestem, hol tanulhatok az elméleti oktatások után valódi, kézzelfogható gyakorlati tudást. Nem bíztam a véletlenre, mindenek előtt beszélgettünk egy jót. Megdöbbentett az érdeklődése és kíváncsisága rám, a véleményeimre. Együtt gondolkodtunk néhány remekbe szabott fotójának jelentésén, mondanivalóján, és eközben én is megismerhettem stílusát, kedvenc témáit, mentalitását. Kell ennél több egy kibontakozó munkakapcsolathoz? Nem csalódtam: a Péter által tartott workshopok izgalmas témákat kínálnak, a helyszíneken minden technikai és szakmai segítséget megkapunk. És ami igazán meglepett, az a workshopokhoz kapcsolódó utómunka közben nyújtott segítsége, hajnalig tartó folyamatos jelenléte a csoportban, a képelemzések, a technikai részletek tisztázása, és a fotózáson résztvevő kollégákkal való intenzív kapcsolattartás lehetősége, ahol Péter vezetésével mások munkájáról is értékelést, véleményt és javaslatokat hallhatok. Vezetésével izgalmas, kellemes és technikai tudásom fejlesztésében rendkívül hasznos időszak elé nézek, és ezt köszönöm neki.

S. Ági

 

Azért jelentkeztem a mentorprogramba, mert a legkisebb, fotózással kapcsolatos dologról is annyi különfele informaciót lehet hallani/ olvasni, hogy én sokszor úgy éreztem hogy nem tudom melyik a “helyes út”, vagy melyik az igaz információ. 
Másodszor szerintem nagyon fontos a folyamatos tanulás, és bár elvégeztem egy fotós  OKJ tanfolyamot, nem volt egyetlen olyan személy sem körülöttem, aki elfogulatlanul, objektíven és szakértelemmel tudott volna segíteni, ha valamiben elakadok. 
Harmadszorra pedig, ha egy-egy új dolgot kell csinálnom, főleg ha tétje is van, akkor én baromira nagyon tudok parázni, és megnyugtat legalabb egy kicsit, hogy ha ilyen lép elő, akkor egy tapasztalt személy el tud látni tanácsokkal, át tudjuk beszelni hogy mire figyeljek oda, stb. 
Szóval én kb. ezeket “vártam el”, es úgy érzem hogy mindebben segítettél is, egyértelműen pozitiv véleménnyel vagyok a mentorprogramról. Egyszer sem jöttem haza úgy, hogy "na, ma nem tanultam semmit, felesleges volt elmenni." 
Lehet, hogy nem mindenben és nem mindig fogadom meg a tanacsaid (persze olyan is van, hogy szeretném megfogadni, csak éppen nem sikerül...   ), de nagyon sok dolgot magamtól az életbe nem vettem volna észre, vagy jöttem volna rá.
A mentorprogram keretei között megszervezett egyéni és kiscsoportos foglalkozások nagyban hozzajárulnak a fejlődésemhez, és hogy egyre magabiztosabb lehessek.

Sz. Ivett

Sziasztok!

Mi , Niki és Ákos, egy fotós házaspár vagyunk. Az Interneten teljesen véletlenül leltünk Péterre és mentorprogramjára és azóta is ezt tartjuk a legnagyobb szerencsénknek! Már rengeteg workshopon jártunk és sok, másféle tanulási forrást kipróbáltunk. Boldog voltunk amikor napok alatt sikerült találnunk egy - egy olyan mondatot, amit  hasznosnak találtunk. Azt hittük, hogy "húúú, de megérte,” aztán rájöttünk, hogy ennél sokkal hatékonyabb módszerek is vannak. Péter workshopjain és mentor órain körülbelül 10 percenként bökdöstük egymást a párommal, hogy “na, ezt írd fel ez a legfontosabb," és a két órás konzultációk végén amikor 15 oldalnyi jegyzetünk lett rájöttünk, hogy erre volt szükségünk! Nem kellett unalmas sallangokat, "Wikipédiás blablákat" végighallgatni, hanem technikai, művészeti és marketing kérdéseinkre azonnali,gyakorlati megoldásokat kaptunk. Mi Péternek köszönhetően az utóbbi évben többet fejlődünk, mint a megelőző öt évben.A lehető legjobb szívvel tudjuk ajánlani a mentorprogramot , ha Te is fejlődni szeretnél a fotózásban, filmezésben  (de vigyázat, függőséget okozz…)Mi ezúton is köszönjük a rengeteg tanácsot, és hogy a mai napig bármilyen szakmai kérdésben, beszerzésben bizalommal fordulhatunk Péterhez!

 
Niki & Ákos
www.csodafotos.hu
 
 
Sziasztok!
Pétert az interneten egy facebook-os csoportban ajánlották nekem. Amatőr fotósként szükségem volt egy mentorra, aki segít a fényképezésben bizonyos hiányosságaimat pótolni, illetve fejlődni. Mivel Ausztriában élek és csak ritkán tudok hazautazni, így mindenképpen egyéni oktatót kerestem, aki 2-3 napos intenzív fotós oktatást tart nekem. Már az első telefonbeszélgetésünkkor tudtam, hogy Péternél jobbat nem is találhattam volna, nagyon vártam az időpontot, hogy találkozzunk. Főleg portré fotózás, stúdióvilágítás, vakuhasználat, modellmozgatás területén szerettem volna fejlődni, de Péter nagyon sokat segített a fotózás egyéb területén, pl a retusálásban, képelemzésben, ízlés- és stílusfejlesztésben is. A 3 napos oktatás során szinte annyit tanultam tőle, mint egy fél éves fotós tanfolyamon! Ráadásul a mai napig bármikor számíthatok az online segítségére, akár egy képelemzésben, illetve a fényképezés egyéb területén is mindig jó tanácsokkal lát el. 

Aki szeretne egy olyan mentort, aki a fotózásban segít fejlődni, továbblendülni, amikor a youtube videók és egyéb online oldalak már nem elegendők, azoknak (is) meleg szívvel ajánlom Pétert! Szakmailag és emberileg is egy nagyon jó fotós szakember, humoros, kedves, akivel öröm volt együtt dolgozni!  Biztos vagyok benne, hogy még találkozunk! Köszönöm a sok segítséget, türelmet és bíztatást!!!

F. Kata

 

 

Dear Photographers!

We offer photo shootings and workshops in Budapest, mostly for foreign photographers who would like to expand theirs portfolios with glamourous and artistic nude pictures about Hungarian girls. We offer you studio shootings and on location photography workshops in the nicest places of Budapest and Hungary. You have opportunity to book professional (and unprofessional) models depends on your needs. If you don't have (pro)equipments, it doesn't matter! We can provide for you professional equipment and of course a professional photographer, as instructor if you want to learn or practice photography in our beautiful city! 

Prices from net 10.-EUR/Hour (Studio rental fee, without model and active assistance)

Contact us to book a session. We speak english and german!

Mail: info@csendespeter.hu

Phone: +36 7032529323

Facebook: https://www.facebook.com/Glamour-nude-photography-workshops-in-Budapest-292772094855464/?modal=admin_todo_tour

All the best: Peter Csendes

               photographer/owner

See our reference videos below!

 

 

 

Workshop galéria