Workshop

Kedves Érdeklődő!

Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy évek óta több kezdő és haladó fotográfus látogatja a Vintage '69 Multimédia Stúdió workshopjait. Az egyéni vagy kiscsoportos oktatásokon személyre szabott, kreatív témákat valósítunk meg, megismerve a stúdióvilágítás és stúdiófotózás különféle aspektusait. Esetenként külső helyszinekre is ellátogatunk, hogy a terepen való fotózás különféle technikáiba is bepillantást nyerjenek a résztvevők. Cégeknek, alapítványoknak, iskoláknak egyedi megbeszélés alapján külső helyszínen is tartunk oktatást!

Mentorprogram 2019:

FAQ
  1. - Kiket várunk a mentorprogramba?
       Bárkit, aki 16 éves elmúlt és még nincs 100 éves, valamint komolyan érdeklődik a fotózás iránt  (16 éves kor alatt szülői kísérettel javasolt)
 
 2. - Milyen a program tematikája, tanmenete?
       Szintfelmérés után érdeklődési körön alapuló rugalmas, informatív és gyakorlati elemeket tartalmazó tanmenet, érthetően, a lehető legegyszerűbben elmagyarázva
 
 3. - Milyen sűrűn és mikor vannak a foglalkozások?
      A foglalkozásokra időpontot kell kérni. Egy foglalkozás általában két óra. Mindenki úgy jön, ahogy ideje, érdeklődése és pénztárcája engedi. Néha, nagyon ritkán csoportos órák is vannak (pl két résztvevő csak pont egy időpontban ér rá)
 
 4. - Mennyibe kerül egy óra és hogy kell fizetni?
       Az egyéni órák stúdió/eszközhasználattal óránként 5.000.-Ft-be kerülnek. A Skype-os óra 3000.-Ft. A Skype-os órákat utólag, átutalással lehet fizetni. Nettó összegek, az Áfás számla igényt kérjük előre jelezni.
 
 5. - Kinek javasoltak a Skype-os órák?
       Aki bármilyen okból nem tud személyesen jönni az órákra és főleg elméleti kérdésekben, utómunkában, képelemzésben szeretne konzultálni. Sok esetben Team Viewer programmal dolgozunk, távoli desktop vezérléssel.
 
 6. - Kapok modellt is az oktatásra, kell érte külön fizetni?
       A stúdió jó híre miatt is sokszor van lehetőség, hogy külön modelldíj nélkül lehessen kezdőbb modellel gyakorolni. Professzionális modellek fotózására saját szervezésű workshopokon és külön térítés esetén van lehetőség.
 
 7. - Kapok valamilyen papírt, ha részt veszek a mentorprogramon?
        Aki megfelelő szinten fotózik és megfelelőnek ítélem a tudását, felkészültségét, munkáit és komoly portfóliót állított össze, annak örömmel írok ajánlólevelet
 
 8. - Milyen fő témakörök vannak a mentoring programban és mivel nem foglalkozunk?
       Gépbeállítás (Mit, miért, mikor, hogyan?), géptípusok jellemzői, ismertebb géptípusok,  objektívek, rendszerek értékelése, helyes expozíció, fénymérési technikák, fehéregyensúly, a fény tulajdonságai, fényformálók,  természetes és mesterséges fényforrások, stúdióeszközök, stúdióvilágítás alapoktól a komplex rendszerekig, rendszervakuk működése, rendszerépítés rendszervakukkal, kompozíciós ismeretek, portréfotózás, retusálás, modellmozgatás, pózoltatás, fotózáshoz szükséges "anatómia", projektszervezés, stílusismeret, ízlésfejlesztés, képelemzés, tárgyalási technikák ügyfelekkel, effektek a fotózásban (füst, víz, tűz stb.), színpszichológia, lassú és gyors 
       szinkron (első és második redőny szinkron, FP, HSS), fényfestés,  utcai fotózás, budoir fotózás, glamour fotózás, aktfotózás, kismamafotózás, családi fotózás, gyermekfotózás, állatfotózás, termékfotózás, montázskészítés, filmszimulációk, fekete-fehér képkidolgozás, ingatlan fotózás, természetfotózás, sportfótózás, esküvői fotózás,koncertfotózás,  portfólióépítési  és etikai tanácsok,
       Amivel különösebben nem foglalkozunk: macro és astrofotó, műszaki fotó, repro fotó, analóg fotózás.
 
 9. - Mi történik ha lemondok egy foglalkozást?
        Ha aznap mondod le, akkor egy órát ki kell fizetni.
 
10. - Mit kell vinnem egy órára?
        Saját gépedet, objektívet, jegyzetfüzetet, pénzt :-) Ha nincs, a pénz kivételével bármit tudok adni.

 

 

 

Pár eddig megvalósított workshop a teljesség igénye nélkül:

-"Női Portrék" - portrévilágítási workshop

-"Light Magic" - stúdióvilágítás, LED lámpa és fényformálók használata

-"Strobist" - fotózás rendszervakukkal

-"Bodyscapes" - akt workshop a vonalakra és a súrlófényes világításra koncentrálva

-"Black&White" - monochrome portréfotózás természetes fénynél

-"FX Workshop" - kreatív effektek a stúdiófotózásban (gobok, víz, tűz, bokeh, fényfestés, füst)

-"Képkompozíciók a fotográfiában" - képkomponálás workshop

-"Hardcore" - akt workshop kifejezetten felnőtt fotósoknak

-"Western Glamour" -portfólióbővítő fotózás Henryx westernvárosban (HSS, LED fényforrások)

-"Fitness Photography" - portfólióbővítő fotózás, kifejezetten élfények használatával

-"Balatoni Fények" - kültéri derítés rendszervakuval és a napfény hajfényként történő használata

-"Waterfall Dance"- fotózás erdőben, vízesésnél  nagyteljesítményű vakukkal.

- "Fashion&Glamour" - fotózás a dégi Festetics-kastély parkjában

-"Dynamic Nude" - művészi akt fotózás a vadregényes Duna-parton

-"Low-key Style Artistic Nude - művészi akt fotózás stúdióban, nagykontrasztú világítással

A workshopokon való részvétel költsége a téma és a résztvevők számának függvényében változó. Ha személyre szabott oktatást szeretne, kérem, hogy lépjen velem kapcsolatba!

 

Jó fényeket kívánok!

Péter

A workshopok résztvevői írták:

- A workshop igényes, hiánypótló, érthető és nagyon hasznos volt. Jövök máskor is!

  S.Ferenc

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kerestem, hol tanulhatok az elméleti oktatások után valódi, kézzelfogható gyakorlati tudást. Nem bíztam a véletlenre, mindenek előtt beszélgettünk egy jót. Megdöbbentett az érdeklődése és kíváncsisága rám, a véleményeimre. Együtt gondolkodtunk néhány remekbe szabott fotójának jelentésén, mondanivalóján, és eközben én is megismerhettem stílusát, kedvenc témáit, mentalitását. Kell ennél több egy kibontakozó munkakapcsolathoz? Nem csalódtam: a Péter által tartott workshopok izgalmas témákat kínálnak, a helyszíneken minden technikai és szakmai segítséget megkapunk. És ami igazán meglepett, az a workshopokhoz kapcsolódó utómunka közben nyújtott segítsége, hajnalig tartó folyamatos jelenléte a csoportban, a képelemzések, a technikai részletek tisztázása, és a fotózáson résztvevő kollégákkal való intenzív kapcsolattartás lehetősége, ahol Péter vezetésével mások munkájáról is értékelést, véleményt és javaslatokat hallhatok. Vezetésével izgalmas, kellemes és technikai tudásom fejlesztésében rendkívül hasznos időszak elé nézek, és ezt köszönöm neki.

S. Ági

 

 

 

Workshop galéria