Workshop

Kedves Érdeklődő!

Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy évek óta több kezdő és haladó fotográfus látogatja a Vintage '69 Multimédia Stúdió workshopjait. Az egyéni vagy kiscsoportos oktatásokon személyre szabott, kreatív témákat valósítunk meg, megismerve a stúdióvilágítás és stúdiófotózás különféle aspektusait. Esetenként külső helyszinekre is ellátogatunk, hogy a terepen való fotózás különféle technikáiba is bepillantást nyerjenek a résztvevők. Cégeknek, alapítványoknak, iskoláknak egyedi megbeszélés alapján külső helyszínen is tartunk oktatást!

Mentorprogram 2019:

FAQ
  1. - Kiket várunk a mentorprogramba?
       Bárkit, aki 16 éves elmúlt és még nincs 100 éves, valamint komolyan érdeklődik a fotózás iránt  (16 éves kor alatt szülői kísérettel javasolt) Művészeti vagy üzleti alapon szeretne a fotózással foglalkozni.
 
 2. - Milyen a program tematikája, tanmenete?
       Szintfelmérés után érdeklődési körön alapuló, rugalmas, informatív és gyakorlati elemeket tartalmazó személyre szabott tanmenetet beszélünk meg.
 
 3. - Milyen sűrűn és mikor vannak a foglalkozások?
      A foglalkozásokra időpontot kell kérni. Egy foglalkozás általában két óra. Mindenki úgy jön, ahogy ideje, érdeklődése és pénztárcája engedi. Néha, nagyon ritkán csoportos órák is vannak (pl két résztvevő csak pont egy időpontban ér rá). Az ár két fő esetén 4.000.-Ft/fő, vagy 5.000.-Ft viszont akkor egy "óra" 70 perces.
 
 4. - Mennyibe kerül egy óra és hogy kell fizetni?
       Az egyéni órák stúdió/eszközhasználattal óránként 5.000.-Ft-ba kerülnek. A Skype-os óra ára 3000.-Ft. A Skype-os órákat utólag, átutalással lehet fizetni. Nettó összegek, az Áfás számla igényt kérjük előre jelezni!
 
 5. - Kinek javasolt a Skype-os oktatás?
       Aki bármilyen okból nem tud személyesen jönni az órákra és főleg elméleti kérdésekben, utómunkában, képelemzésben szeretne konzultálni. Sok esetben Team Viewer programmal dolgozunk, távoli desktop vezérléssel.
 
 6. - Kapok modellt is az oktatásra, kell érte külön fizetni?
       A stúdió jó híre miatt a modellek szívesen dolgoznak itt, így sokszor van lehetőség, hogy külön modelldíj nélkül kezdőbb modellel gyakorolhass. Professzionális modellek fotózására a saját szervezésű workshopokon, külön térítés ellenében van lehetőség.
 
 7. - Kapok valamilyen papírt, ha részt veszek a mentorprogramon?
        Aki megfelelő szinten fotózik és megfelelőnek ítélem a tudását, felkészültségét, munkáit és komoly portfóliót állított össze, annak örömmel írok ajánlólevelet, de a legjobb ajánlólevél, ha jó képeket készítesz!
 
 8. - Milyen fő témakörök vannak a mentoring programban és mivel nem foglalkozunk?
       Gépbeállítás (Mit, miért, mikor, hogyan?), géptípusok jellemzői,  szenzorméret és más jellemzők alapján, ismertebb géptípusok,  objektívek, rendszerek értékelése, helyes expozíció, fénymérési technikák, fehéregyensúly, a fény tulajdonságai, fényformálók,  természetes és mesterséges fényforrások, stúdióeszközök, stúdióvilágítás alapoktól a komplex rendszerekig, rendszervakuk működése, rendszerépítés rendszervakukkal, kompozíciós ismeretek, portréfotózás, retusálás, modellmozgatás, pózoltatás, fotózáshoz szükséges "anatómia", projektszervezés, stílusismeret, ízlésfejlesztés, képelemzés, tárgyalási technikák ügyfelekkel, effektek a fotózásban (füst, víz, tűz stb.), színpszichológia, lassú és gyors szinkron (első és második redőny szinkron, FP, HSS), fényfestés, utcai fotózás, budoir fotózás, glamour fotózás, aktfotózás, kismamafotózás, családi fotózás, gyermekfotózás, állatfotózás, termékfotózás, montázskészítés, filmszimulációk, fekete-fehér képkidolgozás, ingatlan fotózás, természetfotózás, sportfótózás, esküvői fotózás, koncertfotózás,  portfólióépítési  és etikai tanácsok,
       Amivel különösebben nem foglalkozunk: macro és astrofotó, műszaki fotó, repro fotó, analóg fotózás.
 
 9. - Mi történik ha lemondok egy foglalkozást?
        Ha aznap mondod le, akkor egy órát ki kell fizetni.
 
10. - Mit kell vinnem egy órára?
        Saját gépedet, objektívet, jegyzetfüzetet, pénzt :-) Ha nincs, a pénz kivételével    
        bármit tudok adni.
 
11. - Kaphatok szaktanácsot, hogy milyen fényképezőgépet és kiegészítőket  
        vásároljak?
       Igen! Sőt, fotós termékek kedvezményes beszerzésében segítek!

12. - Ha rendszeresen részt veszek a mentorprogramban lehetséges a friss és régebbi fotóimról véleményt, online elemzést  kérni?                                                                                   Igen! Mindig örömmel veszem, ha elemzére küldesz a fotóidból! Ha elakadsz, alkotói válságban vagy (ami sokaknál előfordul) segítek ezeken átlendülni és a hasznos tanácsokat adok a tervezett projektjeid megvalósításához! (Műszaki, művészeti szempontból és modellválasztás terén is!)

 

 

Pár eddig megvalósított workshop a teljesség igénye nélkül:

-"Női Portrék" - portrévilágítási workshop

-"Light Magic" - stúdióvilágítás, LED lámpa és fényformálók használata

-"Strobist" - fotózás rendszervakukkal

-"Bodyscapes" - akt workshop a vonalakra és a súrlófényes világításra koncentrálva

-"Black&White" - monochrome portréfotózás természetes fénynél

-"FX Workshop" - kreatív effektek a stúdiófotózásban (gobok, víz, tűz, bokeh, fényfestés, füst)

-"Képkompozíciók a fotográfiában" - képkomponálás workshop

-"Hardcore" - akt workshop kifejezetten felnőtt fotósoknak

-"Western Glamour" -portfólióbővítő fotózás Henryx westernvárosban (HSS, LED fényforrások)

-"Fitness Photography" - portfólióbővítő fotózás, kifejezetten élfények használatával

-"Balatoni Fények" - kültéri derítés rendszervakuval és a napfény hajfényként történő használata

-"Waterfall Dance"- fotózás erdőben, vízesésnél  nagyteljesítményű vakukkal.

- "Fashion&Glamour" - fotózás a dégi Festetics-kastély parkjában

-"Dynamic Nude" - művészi akt fotózás a vadregényes Duna-parton

-"Low-key Style Artistic Nude - művészi akt fotózás stúdióban, nagykontrasztú világítással

-"Construction Glamour" - glamour fotózás egy bontásra ítélt házban

-"Nude Mustang" - erotikus akt fotózás Ford Mustang-al és egy modellel, ipari területen

A workshopokon való részvétel költsége a téma és a résztvevők számának, modell gyakorlottságának és a hely függvényében változó. Ha személyre szabott oktatást szeretne, kérem, hogy lépjen velem kapcsolatba!

 

Jó fényeket kívánok!

Péter

A workshopok résztvevői írták:

- A workshop igényes, hiánypótló, érthető és nagyon hasznos volt. Jövök máskor is!

  S.Ferenc

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kerestem, hol tanulhatok az elméleti oktatások után valódi, kézzelfogható gyakorlati tudást. Nem bíztam a véletlenre, mindenek előtt beszélgettünk egy jót. Megdöbbentett az érdeklődése és kíváncsisága rám, a véleményeimre. Együtt gondolkodtunk néhány remekbe szabott fotójának jelentésén, mondanivalóján, és eközben én is megismerhettem stílusát, kedvenc témáit, mentalitását. Kell ennél több egy kibontakozó munkakapcsolathoz? Nem csalódtam: a Péter által tartott workshopok izgalmas témákat kínálnak, a helyszíneken minden technikai és szakmai segítséget megkapunk. És ami igazán meglepett, az a workshopokhoz kapcsolódó utómunka közben nyújtott segítsége, hajnalig tartó folyamatos jelenléte a csoportban, a képelemzések, a technikai részletek tisztázása, és a fotózáson résztvevő kollégákkal való intenzív kapcsolattartás lehetősége, ahol Péter vezetésével mások munkájáról is értékelést, véleményt és javaslatokat hallhatok. Vezetésével izgalmas, kellemes és technikai tudásom fejlesztésében rendkívül hasznos időszak elé nézek, és ezt köszönöm neki.

S. Ági

 

Azért jelentkeztem a mentorprogramba, mert a legkisebb, fotózással kapcsolatos dologról is annyi különfele informaciót lehet hallani/ olvasni, hogy én sokszor úgy éreztem hogy nem tudom melyik a “helyes út”, vagy melyik az igaz információ. 
Másodszor szerintem nagyon fontos a folyamatos tanulás, és bár elvégeztem egy fotós  OKJ tanfolyamot, nem volt egyetlen olyan személy sem körülöttem, aki elfogulatlanul, objektíven és szakértelemmel tudott volna segíteni, ha valamiben elakadok. 
Harmadszorra pedig, ha egy-egy új dolgot kell csinálnom, főleg ha tétje is van, akkor én baromira nagyon tudok parázni, és megnyugtat legalabb egy kicsit, hogy ha ilyen lép elő, akkor egy tapasztalt személy el tud látni tanácsokkal, át tudjuk beszelni hogy mire figyeljek oda, stb. 
Szóval én kb. ezeket “vártam el”, es úgy érzem hogy mindebben segítettél is, egyértelműen pozitiv véleménnyel vagyok a mentorprogramról. Egyszer sem jöttem haza úgy, hogy "na, ma nem tanultam semmit, felesleges volt elmenni." 
Lehet, hogy nem mindenben és nem mindig fogadom meg a tanacsaid (persze olyan is van, hogy szeretném megfogadni, csak éppen nem sikerül...   ), de nagyon sok dolgot magamtól az életbe nem vettem volna észre, vagy jöttem volna rá.
A mentorprogram keretei között megszervezett egyéni és kiscsoportos foglalkozások nagyban hozzajárulnak a fejlődésemhez, és hogy egyre magabiztosabb lehessek.

Sz. Ivett

 

 

 

Dear Photographers!

We offer photo shootings and workshops in Budapest, mostly for foreign photographers who would like to expand theirs portfolios with glamourous and artistic nude pictures about Hungarian girls. We offer you studio shootings and on location photography workshops in the nicest places of Budapest and Hungary. You have opportunity to book professional (and unprofessional) models depends on your needs. If you don't have (pro)equipments, it doesn't matter! We can provide for you professional equipment and of course a professional photographer, as instructor if you want to learn or practice photography in our beautiful city! 

Prices from net 10.-EUR/Hour (Studio rental fee, without model)

Contact us to book a session. We speak english and german!

Mail: info@csendespeter.hu

Phone: +36 7032529323

Facebook: https://www.facebook.com/Glamour-nude-photography-workshops-in-Budapest-292772094855464/?modal=admin_todo_tour

All the best: Peter Csendes

               photographer/owner

See our reference videos below!

 

 

 

Workshop galéria